Aktualności

Srebro w konkursie Kulinarnym "Ale Pasztet" dla Pałacu Tłokinia

W miniony weekend 18.11.17 w Zamku Kliczków odbył się konkurs kulinarny dla Profesjonalistów w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich. "Ale Pasztet". Pałac Tłokinia reprezentował duet Dariusz Przepiórka,  z-ca Szefa Kuchni naszej restauracji oraz Krzysztof Panwic  szef zmiany w naszej kuchni.

Panowie zaserwowali na przystawkę "Pasztet z podwędzanego karpia , galaretkę z białego wina, mus z wędzonej śliwki" oraz  jako danie główne "Filet z sandacza smażony na maśle, faszerowany ziemniak  polikami  z sandacza, piana z boczku złotnickego, panna cotta z borowików, galaretka z owoców leśnych, żel z cydru z wanilią, sos rakowy". PYSZOOOTA:)

Oprócz drugiego miejsca w konkursie nasza drużyna zdobyła uznanie za aranżację talerza oraz za pracę na stanowisku.

Serdecznie gratulujemy naszym kandydatom i wraz z nimi cieszymym się z sukcesu!